A | B | C | D | E | F | G | H | CH | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | 0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
illycaffè S.p.A. | |
Právna forma | Spoločnosť s ručením obmedzeným |
---|---|
Odvetvie | Kávové produkty |
Založená | 1933[1] |
Zakladateľ | Francesco Illy |
Sídlo | Terst, Taliansko |
Vedenie | Andrea Illy (Predseda a CEO)[1] |
Priemysel | potravinársky |
Produkcia | Káva, Espresso kávovary |
Zamestnancov | Približne 1230 |
Webová stránka | www.illy.com |
illy je obchodná značka kávy vyrábaná od roku 1933 v talianskom Terste. Firma je od mája 2021 certifikovanou B Corp, čo znamená, že prešla prísnym hodnotením ekológie a sociálneho prínosu všetkých procesov spoločnosti.[2] Firma illy vyrába jedinú zmes kávy v troch rôznych stupňoch praženia – normálne praženú, tmavo praženú a bez kofeínu. Zmesi sú balené ako pražené a nemleté, pomleté alebo v balíčkoch na jednoduchú prípravu espressa, tzv. ESE.
Káva
Zmesi kávy illy sú vyberané z rôznych odrôd kávy typu Arabica, ktorá má silnejšiu chuť, ale menej kofeínu než káva typu Robusta.
Metóda illy zahŕňa pretlakovaciu technológiu, ktorou sa chráni káva. V tomto procese je vyňatý vzduch z plechovky a je nahradený inými inertnými plynmi s vyšším atmosférickým tlakom.
Illy dekofeinačná metóda zahŕňa 30 minútovú sterilizáciu kávových zŕn a potom opakované oplachovanie buď dichlórmetánom, alebo etylacetátom po dobu asi 10 hodín. Roztok je potom vypustený a zrná sa po dobu ďalších 10 hodín sterilizujú kvôli odstráneniu zostatkového roztoku.
Referencie
- ↑ a b Crisis in a Coffee Cup
- ↑ illycaffè SpA - Certified B Corporation - B Lab Global . www.bcorporation.net, . Dostupné online. (po anglicky)
Externé odkazy
Text je dostupný za podmienok Creative Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších podmienok. Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky použitia.
Antropológia
Aplikované vedy
Bibliometria
Dejiny vedy
Encyklopédie
Filozofia vedy
Forenzné vedy
Humanitné vedy
Knižničná veda
Kryogenika
Kryptológia
Kulturológia
Literárna veda
Medzidisciplinárne oblasti
Metódy kvantitatívnej analýzy
Metavedy
Metodika
Text je dostupný za podmienok Creative
Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších
podmienok.
Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky
použitia.
www.astronomia.sk | www.biologia.sk | www.botanika.sk | www.dejiny.sk | www.economy.sk | www.elektrotechnika.sk | www.estetika.sk | www.farmakologia.sk | www.filozofia.sk | Fyzika | www.futurologia.sk | www.genetika.sk | www.chemia.sk | www.lingvistika.sk | www.politologia.sk | www.psychologia.sk | www.sexuologia.sk | www.sociologia.sk | www.veda.sk I www.zoologia.sk