A | B | C | D | E | F | G | H | CH | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | 0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
Caffè macchiato alebo espresso macchiato je taliansky druh espresa s malým množstvom teplého, speneného mlieka. Caffe macchiato možno pripraviť so speneným horúcim alebo studeným mliekom. Ak sa pripraví s horúcim mliekom názov sa zmení na macchiato caldo; v prípade prípravy so studeným mliekom sa názov zmení na macchiato freddo. Výber medzi „caldo“ a „freddo“ je obyčajne vecou osobného vkusu.
Niektoré nové kaviarne majú tendenciu pridávať do espressa sterilizované mlieko v pomere 1:1 (alebo viac), rovnako ako vmiešanie mlieka do espressa. Niektorí ľudia, najmä v Austrálii to nazývajú piccolo latte.
Zdroj
- DAVIDS, Kenneth. Coffee: A Guide to Buying, Brewing, and Enjoying. New York, NY, USA : St. Martin's Griffin, 2001. (5e.) ISBN 031224665X.
Iné projekty
- Commons ponúka multimediálne súbory na tému Caffè macchiato
Externé odkazy
Text je dostupný za podmienok Creative Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších podmienok. Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky použitia.
Antropológia
Aplikované vedy
Bibliometria
Dejiny vedy
Encyklopédie
Filozofia vedy
Forenzné vedy
Humanitné vedy
Knižničná veda
Kryogenika
Kryptológia
Kulturológia
Literárna veda
Medzidisciplinárne oblasti
Metódy kvantitatívnej analýzy
Metavedy
Metodika
Text je dostupný za podmienok Creative
Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších
podmienok.
Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky
použitia.
www.astronomia.sk | www.biologia.sk | www.botanika.sk | www.dejiny.sk | www.economy.sk | www.elektrotechnika.sk | www.estetika.sk | www.farmakologia.sk | www.filozofia.sk | Fyzika | www.futurologia.sk | www.genetika.sk | www.chemia.sk | www.lingvistika.sk | www.politologia.sk | www.psychologia.sk | www.sexuologia.sk | www.sociologia.sk | www.veda.sk I www.zoologia.sk