Pizza quattro formaggi - Biblioteka.sk

Upozornenie: Prezeranie týchto stránok je určené len pre návštevníkov nad 18 rokov!
Zásady ochrany osobných údajov.
Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, nastavenie reklám a analýzu návštevnosti. OK, súhlasím


Panta Rhei Doprava Zadarmo
...
...


A | B | C | D | E | F | G | H | CH | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | 0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Pizza quattro formaggi
Pizza quattro formaggi
Pizza quattro formaggi
Pizza quattro formagi
Pôvod
Miesto pôvoduTaliansko Taliansko
Detaily
Typpizza
Hlavné ingredienciemozzarella, gorgonzola, fontina a parmezán
Približné kalórie
na porciu
249 kcal

Pizza quattro formaggi (výslovnosť: ; slov. Štyri druhy syra; doslovne slov. Pizza štyri syry) je druh pizze talianskej kuchyne, ktorá je obložená štyrmi druhmi syra - zrelý syr, pecorino, ricotta a gorgonzola + paradajková omáčka.[1] Po upečení sa na ňu väčšinou pridávajú ešte čerstvé bylinky. Je populárna po celom svete, vrátane Talianska a je jedna z ikonických položiek jedálnych lístkov pizzériach.

Syry

Pizza tradične zahŕňa syry:

Okrem mozzarelly využívajú masovo produkované pizze často aj parmezán, romano, asiago a ďalšie syry talianskeho štýlu. V ojedinelých prípadoch sa používajú aj tzv. netalianske syry ako napr. eidam, ementál a syr s modrou plesňou.[2] Výber syrov nie je náhodný, mali by byť použité plnotučné alebo polotučné syry, ktoré sa musia líšiť aj chuťou. Okrem mozzarelly sa kombinuje zvyčajne aj syr s modrou plesňou alebo vyzretý syr, mäkký syr (napr. ementál alebo gruyère); krémový syr (napr. robiola alebo stracchino) alebo tvrdý syr (napr. parmezán alebo pecorino).

Referencie

Zdroj

  • Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Pizza quattro formaggi na anglickej Wikipédii (číslo revízie nebolo určené).
Zdroj:
Text je dostupný za podmienok Creative Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších podmienok. Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky použitia.
Zdroj: Wikipedia.org - čítajte viac o Pizza quattro formaggi

Podporte znalostnú spoločnosť na Slovensku...
čítajte viac na tomto odkaze: Geografické výhonky podľa štátu





Text je dostupný za podmienok Creative Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších podmienok.
Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky použitia.

Your browser doesn’t support the object tag.

www.astronomia.sk | www.biologia.sk | www.botanika.sk | www.dejiny.sk | www.economy.sk | www.elektrotechnika.sk | www.estetika.sk | www.farmakologia.sk | www.filozofia.sk | Fyzika | www.futurologia.sk | www.genetika.sk | www.chemia.sk | www.lingvistika.sk | www.politologia.sk | www.psychologia.sk | www.sexuologia.sk | www.sociologia.sk | www.veda.sk I www.zoologia.sk