Jablkovica - Biblioteka.sk

Upozornenie: Prezeranie týchto stránok je určené len pre návštevníkov nad 18 rokov!
Zásady ochrany osobných údajov.
Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, nastavenie reklám a analýzu návštevnosti. OK, súhlasím


Panta Rhei Doprava Zadarmo
...
...


A | B | C | D | E | F | G | H | CH | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | 0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Jablkovica

Jablkovica je destilát, vyrába sa destiláciou (spravidla dvojstupňovou) z jablkového kvasu/zápary. Zápara sa získa alkoholovým kvasením (bez prístupu vzduchu) z pomletých jabĺk a pôsobením rôznych druhov kvasiniek, predovšetkým rôznych šľachtených kmeňových druhov Saccharomyces cerevisiae. Najjemnejší jablkový destilát za získava z jablčnej šťavy – pridávanie cukru za účelom zvýšenia výťažku etanolu je pre výrobu pravých ovocných destilátov neprípustné. Najznámejším jablkovým destilátom je nesporne francúzsky Calvados (nápoj), ale už existujú aj domáce, rovnako kvalitné výrobky. Výsledná chuť je podmienená dĺžkou a spôsobom zrenia.

Pozri aj

Zdroj:
Text je dostupný za podmienok Creative Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších podmienok. Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky použitia.
Zdroj: Wikipedia.org - čítajte viac o Jablkovica





Text je dostupný za podmienok Creative Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších podmienok.
Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky použitia.

Your browser doesn’t support the object tag.

www.astronomia.sk | www.biologia.sk | www.botanika.sk | www.dejiny.sk | www.economy.sk | www.elektrotechnika.sk | www.estetika.sk | www.farmakologia.sk | www.filozofia.sk | Fyzika | www.futurologia.sk | www.genetika.sk | www.chemia.sk | www.lingvistika.sk | www.politologia.sk | www.psychologia.sk | www.sexuologia.sk | www.sociologia.sk | www.veda.sk I www.zoologia.sk