A | B | C | D | E | F | G | H | CH | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | 0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
Sviečkovica na smotane[1] (iné názvy: sviečkovica, sviečková pečienka na smotane[2]; menej vhodne/hovorovo/nesprávne sviečková (na smotane) [3]) je české jedlo pozostávajúce z mäsa (ktorým je spravidla hovädzia falošná - zriedkavo pravá - sviečkovica či bravčová panenská sviečkovica, menej často teľacie mäso, králičie mäso, srnčie mäso a podobne [4][5]) a tzv. sviečkovej omáčky, ktorá sa pripravuje z koreňovej zeleniny a smotany. Podáva sa s knedľou ako prílohou, s brusnicamim, či inou sladkou marmeládou, citrónom a šľahačkou.
Iné projekty
- Commons ponúka multimediálne súbory na tému Sviečkovica na smotane
Zdroje
Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Svíčková na smetaně na českej Wikipédii.
- ↑ sviečkovica. In: Krátky slovník slovenského jazyka
- ↑ ČSN 58 3806 Svíčková pečeně na smetaně. Norma jakosti
- ↑ Pozri vysvetlenie o slove sviečková v článku sviečkovica.
- ↑ Petr. Rodinné recepty . stanicek.com, 2018-10-18, . Dostupné online.
- ↑ CzechSpecials . czechspecials.cz, . Dostupné online.
Text je dostupný za podmienok Creative Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších podmienok. Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky použitia.
Text je dostupný za podmienok Creative
Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších
podmienok.
Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky
použitia.
www.astronomia.sk | www.biologia.sk | www.botanika.sk | www.dejiny.sk | www.economy.sk | www.elektrotechnika.sk | www.estetika.sk | www.farmakologia.sk | www.filozofia.sk | Fyzika | www.futurologia.sk | www.genetika.sk | www.chemia.sk | www.lingvistika.sk | www.politologia.sk | www.psychologia.sk | www.sexuologia.sk | www.sociologia.sk | www.veda.sk I www.zoologia.sk