A | B | C | D | E | F | G | H | CH | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | 0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
The Strecker degradation is a chemical reaction which converts an α-amino acid into an aldehyde containing the side chain, by way of an imine intermediate. It is named after Adolph Strecker, a German chemist.
The original observation by Strecker involved the use of alloxan as the oxidant in the first step,[1] followed by hydrolysis:
The reaction can take place using a variety of organic and inorganic reagents.[2]
References
- ^ Strecker, A (1862). "Notiz über eine eigenthümliche Oxydation durch Alloxan" [Notice of a curious oxidation by alloxan]. Annalen der Chemie und Pharmacie. 123 (2): 363–365. doi:10.1002/jlac.18621230312.
- ^ Schönberg, Alexander; Moubacher, Radwan (1952). "The Strecker Degradation of α-Amino Acids". Chem. Rev. 50 (2): 261–277. doi:10.1021/cr60156a002.
Text je dostupný za podmienok Creative Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších podmienok. Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky použitia.
Antropológia
Aplikované vedy
Bibliometria
Dejiny vedy
Encyklopédie
Filozofia vedy
Forenzné vedy
Humanitné vedy
Knižničná veda
Kryogenika
Kryptológia
Kulturológia
Literárna veda
Medzidisciplinárne oblasti
Metódy kvantitatívnej analýzy
Metavedy
Metodika
Text je dostupný za podmienok Creative
Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších
podmienok.
Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky
použitia.
www.astronomia.sk | www.biologia.sk | www.botanika.sk | www.dejiny.sk | www.economy.sk | www.elektrotechnika.sk | www.estetika.sk | www.farmakologia.sk | www.filozofia.sk | Fyzika | www.futurologia.sk | www.genetika.sk | www.chemia.sk | www.lingvistika.sk | www.politologia.sk | www.psychologia.sk | www.sexuologia.sk | www.sociologia.sk | www.veda.sk I www.zoologia.sk