A | B | C | D | E | F | G | H | CH | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | 0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
Pica pollo je dominikánske jedlo. Ide o kuracie mäso, preferované sú krídla alebo stehná, vyprážané vo veľmi horúcom oleji. Mäso je predvarené vo vývare ochutenom červenou cibuľou, strúčikmi cesnaku, citrónovou šťavou, petržlenovou vňaťou a oregánom, potom sa obalí v zmesi múky a korenia, ako je paprika a rasca.
Kúsky pica pollo sa jedia samotné, s kečupom alebo tostones. Je to typické pouličné jedlo v Dominikánskej republike.
Pôvod názvu
Názov mohol vzniknúť dvomi spôsobmi:
- podľa spôsobu, akým sa kuracie mäso krája („seká“ – špa. pica) na kúsky
- podľa dominikánskeho slangového slova picar, čo v preklade do slovenčiny znamená „jesť rukami“
Zdroj
- Pica pollo na 196flavors.com (po anglicky)
- História a pôvod pica pollo na afuegoalto.com (po španielsky)
Text je dostupný za podmienok Creative Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších podmienok. Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky použitia.
Úhor
Šľacha
Šťuka
Šašlik
Škvarka
Železo
Žralokovidné
Anglická slanina
Bielkovina
Bielkoviny
Bitúnok
Bravčové mäso
Bravčovina
Chladnička
Chrupka (tkanivo)
Cibuľa
Claude Monet
Diskusia k šablóne:Mäso
Dobytok
Druh (taxonómia)
Dužnina
Fašírka
Text je dostupný za podmienok Creative
Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších
podmienok.
Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky
použitia.
www.astronomia.sk | www.biologia.sk | www.botanika.sk | www.dejiny.sk | www.economy.sk | www.elektrotechnika.sk | www.estetika.sk | www.farmakologia.sk | www.filozofia.sk | Fyzika | www.futurologia.sk | www.genetika.sk | www.chemia.sk | www.lingvistika.sk | www.politologia.sk | www.psychologia.sk | www.sexuologia.sk | www.sociologia.sk | www.veda.sk I www.zoologia.sk