A | B | C | D | E | F | G | H | CH | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | 0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
A buckling is a form of hot-smoked herring similar to the kipper and the bloater. The head and guts are removed[1] but the roe or milt remain.[2] They may be eaten hot or cold.
Terminology
The name comes from the German word bückling or the Swedish böckling, both words denoting a type of hot-smoked herring and is a reference to its bad smell reminiscent of the smell of a buck.
Bucklings, bloaters and kippers
All three are types of smoked herring. Bucklings are hot-smoked whole; bloaters are cold-smoked whole; kippers are split, gutted and then cold-smoked.
See also
References
- ^ Food Chemistry, Springer, 27 February 2009, ISBN 9783540699330, retrieved 30 March 2011
- ^ "Buckling". Archived from the original on 6 July 2011. Retrieved 30 March 2011.
External links
Text je dostupný za podmienok Creative Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších podmienok. Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky použitia.
Antropológia
Aplikované vedy
Bibliometria
Dejiny vedy
Encyklopédie
Filozofia vedy
Forenzné vedy
Humanitné vedy
Knižničná veda
Kryogenika
Kryptológia
Kulturológia
Literárna veda
Medzidisciplinárne oblasti
Metódy kvantitatívnej analýzy
Metavedy
Metodika
Text je dostupný za podmienok Creative
Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších
podmienok.
Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky
použitia.
www.astronomia.sk | www.biologia.sk | www.botanika.sk | www.dejiny.sk | www.economy.sk | www.elektrotechnika.sk | www.estetika.sk | www.farmakologia.sk | www.filozofia.sk | Fyzika | www.futurologia.sk | www.genetika.sk | www.chemia.sk | www.lingvistika.sk | www.politologia.sk | www.psychologia.sk | www.sexuologia.sk | www.sociologia.sk | www.veda.sk I www.zoologia.sk