A | B | C | D | E | F | G | H | CH | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | 0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
Course | Primo (Italian pasta course) |
---|---|
Place of origin | Italy |
Region or state | Lazio |
Gnocchi alla romana are a typical dish of Roman cuisine.
They are prepared with gnocchi made of semolina, whole milk, butter and Parmesan cheese, seasoned with salt and black pepper.[1] They are baked in the oven after being sprinkled with Parmesan cheese, and are traditionally topped with meatballs, tomato sauce and Parmesan cheese.
Gluten-free gnocchi alla romana are made by replacing semolina with cornmeal.
The dish is also present in the Piedmontese culinary tradition due to the presence of butter, which is a common ingredient in northern Italy.[2]
See also
Media related to Gnocchi alla romana at Wikimedia Commons
References
- ^ "Gnocchi alla romana".
- ^ Stella Donati (1979). Il Grande Manuale della Cucina Regionale. Euroclub. p. 306.
Text je dostupný za podmienok Creative Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších podmienok. Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky použitia.
Antropológia
Aplikované vedy
Bibliometria
Dejiny vedy
Encyklopédie
Filozofia vedy
Forenzné vedy
Humanitné vedy
Knižničná veda
Kryogenika
Kryptológia
Kulturológia
Literárna veda
Medzidisciplinárne oblasti
Metódy kvantitatívnej analýzy
Metavedy
Metodika
Text je dostupný za podmienok Creative
Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších
podmienok.
Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky
použitia.
www.astronomia.sk | www.biologia.sk | www.botanika.sk | www.dejiny.sk | www.economy.sk | www.elektrotechnika.sk | www.estetika.sk | www.farmakologia.sk | www.filozofia.sk | Fyzika | www.futurologia.sk | www.genetika.sk | www.chemia.sk | www.lingvistika.sk | www.politologia.sk | www.psychologia.sk | www.sexuologia.sk | www.sociologia.sk | www.veda.sk I www.zoologia.sk