A | B | C | D | E | F | G | H | CH | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | 0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
Kyselina škoricová | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Všeobecné vlastnosti | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Sumárny vzorec | C6H5CH=CHCOOH | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Synonymá | kyselina trans-škoricová kyselina (E)-škoricová kyselina fenylakrylová kyselina (E)-3-fenylprop-2-énová | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Vzhľad | biela kryštalická látka | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Fyzikálne vlastnosti | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Molekulová hmotnosť | 148,2 u | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Molárna hmotnosť | 148,17 g/mol | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Teplota topenia | 134 °C | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Teplota varu | 300 °C (1013 hPa) | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Hustota | 1,25 g/cm³ (4 °C) | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Rozpustnosť | vo vode: 0,04 g/100 ml (20 °C) | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Teplota vzplanutia | > 100 °C | ||||||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||||||||
Ďalšie informácie | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Číslo CAS | 140-10-3 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
EINECS číslo | 205-398-1 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Číslo RTECS | GD7850000 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Pokiaľ je to možné a bežné, používame jednotky sústavy SI. Ak nie je hore uvedené inak, údaje sú za normálnych podmienok. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Kyselina škoricová je organická zlúčenina s chemickým vzorcom C6H5CH=CHCOOH. Ide o biele kryštáliky mierne rozpustné vo vode.
Kyselina škoricová sa získava z oleja škorice alebo z balzamov, napríklad storaxu. Nachádza sa tiež v bambuckom tuku a je najlepšou indikáciou histórie prostredia a post-extrakčných podmienok. Možno ju vyrobiť aj synteticky.
Kyselina škoricová sa používa ako dochucovadlo, v syntetickom indigu a v niektorých liečivách, jej primárnym použitím je však výroba metyl- a etylbenzylesteru pre parfumový priemysel. Kyselina škoricová má „medovú, kvetinovú vôňu“ (Merck index). Kyselina sama a jej prchavejší etylester (etylcinnamát) sú vonné a chuťové zložky esenciálneho oleja škorice, kde je podstatnou zložkou príbuzná látka cinnamaldehyd. Kyselina škoricová je tiež súčasťou biosyntetických ciest pri výrobe šikimátu a fenylpropanoidu. Biosyntéza kyseliny z fenylalanínu prebieha za prítomnosti enzýmu fenylalanínamoniaklyázy (PAL).
Kyselina škoricová je rozpustná v dietyléteri, nerozpustná v hexáne.
Pozri aj
Externé odkazy
- Flavornet.org
- Chemfinder
- Katzer, G. Gernot Katzer 's Spice Pages, prístup 17. august 2006.
Zdroj
Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Kyselina skořicová na českej Wikipédii.
Text je dostupný za podmienok Creative Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších podmienok. Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky použitia.
Antropológia
Aplikované vedy
Bibliometria
Dejiny vedy
Encyklopédie
Filozofia vedy
Forenzné vedy
Humanitné vedy
Knižničná veda
Kryogenika
Kryptológia
Kulturológia
Literárna veda
Medzidisciplinárne oblasti
Metódy kvantitatívnej analýzy
Metavedy
Metodika
Text je dostupný za podmienok Creative
Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších
podmienok.
Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky
použitia.
www.astronomia.sk | www.biologia.sk | www.botanika.sk | www.dejiny.sk | www.economy.sk | www.elektrotechnika.sk | www.estetika.sk | www.farmakologia.sk | www.filozofia.sk | Fyzika | www.futurologia.sk | www.genetika.sk | www.chemia.sk | www.lingvistika.sk | www.politologia.sk | www.psychologia.sk | www.sexuologia.sk | www.sociologia.sk | www.veda.sk I www.zoologia.sk