A | B | C | D | E | F | G | H | CH | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | 0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
Žervé (z franc. Gervais) je nesolený šľahaný krémový syr francúzskeho pôvodu. Vyrába sa z tučného tvarohu.[1][2] Názov nesie podľa francúzskeho priemyselníka Charlesa Gervaisa.[3]
Referencie
- ↑ „žervé“, Malá československá encyklopedie, VI., Š – Ž (1. vyd.), Praha: Academia, 1987, str. 890
- ↑ Kačala, Ján; Pisárčiková, Mária; Považaj, Matej, edi. (2003), „žervé“, Krátky slovník slovenského jazyka (4. vyd.), Bratislava: VEDA, vydavateľstvo Slovenskej akadémie vied, str. 978, ISBN 802240750X
- ↑ Balážová, Ľubica; Bosák, Ján, edi. (2005), „žervé“, Slovník cudzích slov : akademický (2. dopln. a preprac. vyd.), Bratislava: Slovenské pedagogické nakladateľstvo – Mladé letá, ISBN 80-10-00381-6
Text je dostupný za podmienok Creative Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších podmienok. Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky použitia.
Antropológia
Aplikované vedy
Bibliometria
Dejiny vedy
Encyklopédie
Filozofia vedy
Forenzné vedy
Humanitné vedy
Knižničná veda
Kryogenika
Kryptológia
Kulturológia
Literárna veda
Medzidisciplinárne oblasti
Metódy kvantitatívnej analýzy
Metavedy
Metodika
Text je dostupný za podmienok Creative
Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších
podmienok.
Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky
použitia.
www.astronomia.sk | www.biologia.sk | www.botanika.sk | www.dejiny.sk | www.economy.sk | www.elektrotechnika.sk | www.estetika.sk | www.farmakologia.sk | www.filozofia.sk | Fyzika | www.futurologia.sk | www.genetika.sk | www.chemia.sk | www.lingvistika.sk | www.politologia.sk | www.psychologia.sk | www.sexuologia.sk | www.sociologia.sk | www.veda.sk I www.zoologia.sk