Žervé - Biblioteka.sk

Upozornenie: Prezeranie týchto stránok je určené len pre návštevníkov nad 18 rokov!
Zásady ochrany osobných údajov.
Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, nastavenie reklám a analýzu návštevnosti. OK, súhlasím


Panta Rhei Doprava Zadarmo
...
...


A | B | C | D | E | F | G | H | CH | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | 0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Žervé

Žervé (z franc. Gervais) je nesolený šľahaný krémový syr francúzskeho pôvodu. Vyrába sa z tučného tvarohu.[1][2] Názov nesie podľa francúzskeho priemyselníka Charlesa Gervaisa.[3]

Referencie

  1. „žervé“, Malá československá encyklopedie, VI., Š – Ž (1. vyd.), Praha: Academia, 1987, str. 890 
  2. Kačala, Ján; Pisárčiková, Mária; Považaj, Matej, edi. (2003), „žervé“, Krátky slovník slovenského jazyka (4. vyd.), Bratislava: VEDA, vydavateľstvo Slovenskej akadémie vied, str. 978, ISBN 802240750X 
  3. Balážová, Ľubica; Bosák, Ján, edi. (2005), „žervé“, Slovník cudzích slov : akademický (2. dopln. a preprac. vyd.), Bratislava: Slovenské pedagogické nakladateľstvo – Mladé letá, ISBN 80-10-00381-6 


Zdroj:
Text je dostupný za podmienok Creative Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších podmienok. Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky použitia.
Zdroj: Wikipedia.org - čítajte viac o Žervé





Text je dostupný za podmienok Creative Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších podmienok.
Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky použitia.

Your browser doesn’t support the object tag.

www.astronomia.sk | www.biologia.sk | www.botanika.sk | www.dejiny.sk | www.economy.sk | www.elektrotechnika.sk | www.estetika.sk | www.farmakologia.sk | www.filozofia.sk | Fyzika | www.futurologia.sk | www.genetika.sk | www.chemia.sk | www.lingvistika.sk | www.politologia.sk | www.psychologia.sk | www.sexuologia.sk | www.sociologia.sk | www.veda.sk I www.zoologia.sk